Πότε θα μας επισκεφτείτε

Θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το ιατρείο μας :

Στα πλαίσια του καθιερωμένου καρδιολογικού ελέγχου για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Στην επίσκεψη αυτή ελέγχουμε για δομικές βλάβες της καρδιάς και αρρυθμιολογικά νοσήματα σε προηγούμενα ασυμπτωματικό παιδί. Αποτελεί ένα είδος πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη αποκάλυψη καρδιολογικού νοσήματος ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μικρών μαθητών στις σχολικές αυλές.

 

Πριν την έναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων

Όπως και προηγουμένως ελέγχουμε για δομικές βλάβες της καρδιάς και αρρυθμιολογικά νοσήματα σε προηγούμενα ασυμπτωματικό παιδί ώστε να βεβαιώσουμε την ασφαλή έκθεση των μικρών αθλητών στην κόπωση.

 

Όταν σας παραπέμψει ο παιδίατρος σας για έλεγχο φυσήματος

Το φύσημα είναι ένας ήχος που παράγεται από την δίοδο του αίματος από προσβεβλημένες βαλβίδες της καρδιάς ή από παρουσία παθολογικών επικοινωνιών μεταξύ των κοιλοτήτων της καρδιάς. Στην παιδική ηλικία ωστόσο, ένα φύσημα μπορεί να είναι φυσιολογικό, αθώο και να εξαφανίζεται μεγαλώνοντας. Στην περίπτωση αυτή οφείλουμε να διαγνώσουμε τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες το φύσημα έχει παθολογικό δομικό υπόστρωμα και όπου χρειάζεται να προβούμε στην απαραίτητη θεραπεία.

 

Σε περίπτωση που υπάρχει σοβαρό οικογενειακό ιστορικό

Σε ιστορικό κληρονομούμενης καρδιοπάθειας όπως η υπερτροφική, η διατατική κα. ελέγχουμε σε τακτική βάση τους συγγενείς  για πρώιμη εμφάνιση της νόσου.

 

Σε εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος από το καρδιαγγειακό πχ προκάρδιο άλγος, δύσπνοια, αίσθημα παλμών

Το παιδί ή ο έφηβος μπορεί να διαμαρτυρηθεί για πόνο ή δύσπνοια και εύκολη κόπωση κατά την άσκηση, συμπτώματα συνήθη που αποτελούν ωστόσο και πρώιμες ενδείξεις καρδιακής νόσου. Πολλές φορές επίσης, μια αρρυθμία μπορεί να εκδηλωθεί ως προκάρδια δυσφορία. Στη  περίπτωση αυτή οφείλουμε να προβούμε στον απαραίτητο έλεγχο προκειμένου να αποκλείσουμε με ασφάλεια καρδιακή συμμετοχή.

 

Με υψηλή την αίσθηση ευθύνης που αρμόζει σε αυτή την ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα, αγκαλιάζουμε το παιδί ως την εφηβεία και το παραδίδουμε με ασφάλεια στην ενήλικο ζωή.